Start

Klubben Racerne Opdrættere Til salg Udstillinger Kontakt Links
 

 
Gode råd og tips når du køber en killing
Felis Danicas pasningsvejledning finder du her
 

 

     ·   Køb gerne 2 katte
De vil lege med hinanden og holde hinanden ved selskab. Derfor er det betydeligt lettere at være væk en del af dagen, når man har 2 katte.

     ·   Hunkatten i løbetid
Hunner i løbetid har en meget gennemtrængende stemme. Skal hun ikke anvendes til avl, bør man lade hende sterilisere, hvilket giver en betydelig mere harmonisk og kærlig kat. Det er ikke et specielt kompliceret indgreb, og det er absolut at foretrække fremfor p-piller i årevis.

      ·   Fertil hankat eller kastration
Voksne fertile hanner markerer territorium via strint, og de har også en gennemtrængende stemme, når de ”kalder” på hunkatte. Skal en hankat ikke bruges i avl bør han kastreres. Kastration af hankatte er et enkelt indgreb, der ligeledes giver en betydelig mere harmonisk og kærlig kat.

      ·   Anskaffelser
Katten hvæsser klør som en del af dens territoriumafmærkning, så for at skåne møbler, bør man anskaffe et hvæssebræt. Det skal være så stort og sidde så højt, at katten kan strække sig i sin fulde længde. Et klatrestativ samt forskelligt legetøj er ligeledes at anbefale.

      ·   Kost til killinger
Vær opmærksom på, at killinger i voksealderen behøver ekstra god næring, og de skal - som katte i alle aldre - have adgang til frisk vand, gerne flere steder. Der er mange mærker af kattemad, og det anbefales, at du køber et kvalitetsprodukt hos din dyrlæge eller i en dyrehandel. 
Det anbefales, at du anvender et killingefoder til killingen er omkring 10 måneder, og hvis den er neutraliseret i 10-14 ugers alderen, til den er 6 måneder gammel.

      ·   Pelspleje
Pasning af pelsen på disse racer volder ingen større problemer. Børst dem indimellem med en blød børste hvorved døde hår fjernes.

      ·   Vaccinationer
Killinger skal være vaccineret mod kattesyge- og influenza, inden de bliver solgt. Det anbefales at revaccinere i henhold til dyrlægens anbefaling.